{"title":"Ciało","description":"","products":[{"product_id":"lekki-zel-aloesowy-100-ml-skuteczne-nawilzenie","title":"Lekki żel aloesowy 100 ml - skuteczne nawilżenie !","description":"\u003cp\u003eAksamitny, bezzapachowy żel aloesowy, to produkt bardzo\u003cstrong\u003e uniwersalny\u003c\/strong\u003e i niezwykle funkcjonalny. Lekka konsystencja sprawia, że produkt \u003cstrong\u003eszybko się wchłania\u003c\/strong\u003e i dobrze sprawdza się do \u003cstrong\u003ekażdego typu skóry\u003c\/strong\u003e.\u003c\/p\u003e\n\u003cp\u003eAloes znany jest ze swoich właściwości \u003cstrong\u003ekojących\u003c\/strong\u003e, \u003cstrong\u003egojących\u003c\/strong\u003e i \u003cstrong\u003enawilżających\u003c\/strong\u003e. Sprawdza się przy różnych urazach skórnych w tym nawet poparzeniu. \u003cstrong\u003eŁagodzi\u003c\/strong\u003e delikatne stany zapalne, \u003cstrong\u003eprzyspiesza gojenie\u003c\/strong\u003e. Wspiera procesy regeneracji naskórka skutecznie transportując tlen do komórek skóry.\u003c\/p\u003e\n\u003cp\u003eNie jest także zaskoczeniem zbawienny wpływ aloesu na włosy gdzie stosowany na skórę głowy, radzi sobie z \u003cstrong\u003ełupieżem\u003c\/strong\u003e, \u003cstrong\u003enawilża\u003c\/strong\u003e i \u003cstrong\u003ełagodzi\u003c\/strong\u003e podrażnienia. Jednocześnie stosowany na same włosy,\u003cstrong\u003e nawilża \u003c\/strong\u003eje, \u003cstrong\u003ewygładza\u003c\/strong\u003e, dodaje blasku i \u003cstrong\u003ezapobiega\u003c\/strong\u003e tzw. \"puszeniu się\".\u003c\/p\u003e\n\u003cp\u003eEkologiczne szklane opakowanie z wygodną w użyciu pompką, mieści się w torebce i jest na wyciągnięcie ręki przez cały dzień :)\u003c\/p\u003e\n\u003cp\u003e \u003c\/p\u003e","brand":"Turmalinova","offers":[{"title":"Default Title","offer_id":52940164464983,"sku":null,"price":35.0,"currency_code":"PLN","in_stock":true}],"thumbnail_url":"\/\/cdn.shopify.com\/s\/files\/1\/0987\/8477\/2439\/files\/aloeszel.jpg?v=1773400111"},{"product_id":"jojoba-golden-inteligentny-olej-50-ml","title":"Jojoba Golden - inteligentny olej 50 ml","description":"\u003cp\u003eOlej jojoba jest swoją budową zbliżony do łoju wydzielanego przez ludzką skórę (sebum). Zbyt mała ilość sebum charakteryzuje cerę suchą, skłonną do zmarszczek. Dla takiej skóry olej jojoba zastępuje niejako naturalne sebum i zapobiega tym samym wysuszeniu skóry. Skóra zostaje odpowiednio nawilżona, jest miękka i jędrna. Przy nadmiernym wydzielaniu sebum skóra jest tłusta i skłonna do wyprysków. W takim przypadku olej jojoba działa hamująco na naturalne wydzielanie sebum. Dzięki tej regulacji wydzielania łoju, olej jojoba przyspiesza regenerację komórek skóry.\u003c\/p\u003e\n\u003ch3 class=\"bigTxt\"\u003eWłaściwości oleju jojoba:\u003c\/h3\u003e\n\u003cul\u003e\n\u003cli\u003ezachowuje naturalny odczyn skóry\u003c\/li\u003e\n\u003cli\u003eradzi sobie z wypryskami i podobnymi zmianami na skórze\u003c\/li\u003e\n\u003cli\u003ezapobiega „świeceniu się” skóry regulując wydzielanie sebum\u003c\/li\u003e\n\u003cli\u003eniezastąpiony przy pielęgnacji skóry trądzikowej\u003c\/li\u003e\n\u003cli\u003ebakteriostatyczny – dodany do innych preparatów wydłuża ich okres przydatności\u003c\/li\u003e\n\u003cli\u003enawilża i koi zarówno skórę jak i włosy\u003c\/li\u003e\n\u003cli\u003echroni skórę przed utratą wilgotności\u003c\/li\u003e\n\u003cli\u003eposiada wysoką zawartość witaminy E – witamina młodości\u003c\/li\u003e\n\u003cli\u003echroni włosy przed czynnikami zewnętrznymi\u003c\/li\u003e\n\u003cli\u003eprzywraca włosom blask i sprężystość\u003c\/li\u003e\n\u003cli\u003enaturalny filtr przeciwsłoneczny o faktorze 4\u003c\/li\u003e\n\u003c\/ul\u003e\n\u003cp\u003eShamasowe \"trzy grosze\":\u003c\/p\u003e\n\u003cp\u003eOlejek nakładać w niewielkiej ( istotne! ) ilości bezpośrednio na skórę, lekko wmasowując. Ponieważ wchłania się momentalnie nadaje się także na dzień pod makijaż, wtedy kilka kropli należy delikatnie wklepać opuszkami na (to ważne !!!) wilgotną skórę. Po tej aplikacji można śmiało nakładać podkład i resztę makijażu. (podkład nie \"waży\" się a makijaż dobrze się trzyma) regularne stosowanie olejku jojoba sprawia, że uciążliwe błyszczenie zostaje zdecydowanie zredukowane. Natomiast jego właściwości kojące i antybakteryjne ewidentnie radzą sobie z niedoskonałościami skóry, które stopniowo z czasem pojawiają się w dużo mniejszej ilości lub wcale.  \u003c\/p\u003e\n\u003cp\u003eMożna mieszać z innymi olejami, tworząc własne niepowtarzalne kompozycje dostosowane do indywidualnych potrzeb skóry. Jako odżywka do włosów może być nakładany bezpośrednio (nałożyć na włosy lekko masując skórę głowy ) pozostawić na godzinę lub więcej a następnie umyć ekologicznym szamponem - Shamasa poleca oczywiście czarne mydło) a dla tych, którzy żyją w biegu, dobrym rozwiązaniem będzie dodanie olejku do szamponu.\u003c\/p\u003e\n\u003cp\u003eŚwietnie sprawdza się zastosowany jako demakijaż! Najlepiej połączyć go w proporcji 1:1 z hydrolatem z róży damasceńskiej w buteleczce (powstaje dwufazowy roztwór). Po silnym wstrząśnięciu, tak aby składniki połączyły się nakładamy na wacik i przytrzymujemy na oku ( nie ma potrzeby tarcia ). Jeżeli to pierwsze doświadczenie z naturalnym demakijażem, należy dać sobie chwilę czasu i przyzwyczaić skórę do tego typu produktu.\u003cbr\u003e\u003c\/p\u003e","brand":"Turmalinova","offers":[{"title":"Default Title","offer_id":52940182094167,"sku":null,"price":38.0,"currency_code":"PLN","in_stock":true}],"thumbnail_url":"\/\/cdn.shopify.com\/s\/files\/1\/0987\/8477\/2439\/files\/jojoba.jpg?v=1773400065"},{"product_id":"olej-rycynowy-zimnotloczony-z-indii-100-naturalny-300ml","title":"Olej rycynowy zimnotłoczony z Indii 100% naturalny 300ml","description":"\u003cp\u003ePopularny olej rycynowy w wersji nieoczyszczonej dysponuje całą paletą bardzo praktycznych właściwości. Roślina która go dostarcza to racznik pospolity\u003cbr\u003e\u003cbr\u003eJest częstym składnikiem kosmetyków, serum, produktów do włosów i skóry. Jego sława przetrwała od wieków próbę czasu, wzbudzając zainteresowanie zarówno lekarzy, naukowców, jak i kosmetyczek. W ostatnich latach jego rozróżnienie zostało zbadane naukowo z zadziwiającymi wynikami. Nic dziwnego, że ten olejek króluje wśród olejków do pielęgnacji skóry, włosów, paznokci, a nawet jamy ustnej. Czy chcesz wiedzieć, co to jest? Cóż ... to olej rycynowy. A teraz zanurzmy się!\u003cbr\u003e\u003cbr\u003eBadanie przeprowadzone na egipskich mumiach ptolemejskich datowane na 100 lat pne wykryło ślady oleju rycynowego w wielu próbkach, co sugeruje jego zastosowanie jako środka mumifikującego \/ konserwującego. [1] Mówi się, że egipska królowa Kleopatra używała go do wybielania białek oczu.\u003cbr\u003e\u003cbr\u003eHipokrates i Galen, dwaj wybitni Grecy w okresie nadejścia nowoczesnej medycyny, badali olej rycynowy pod kątem jego korzystnego wpływu na oczy, skórę i zdrowie jamy ustnej. [2] Jest stosowany w wielu różnych kulturach na całym świecie ze względów kosmetycznych i terapeutycznych [3], o Olej rycynowy to wszechstronny, bezpieczny, naturalny i skuteczny olej do pielęgnacji skóry, który nie ma negatywnych skutków ubocznych. Zawiera szereg składników odżywczych odżywiających skórę, takich jak omega 6 i 9, witamina E, aminokwasy i flawonoidy. [5] Działa przeciwbakteryjnie, przeciwutleniająco, przeciwgrzybicznie i przeciwzapalnie.\u003cbr\u003e\u003cbr\u003eWszystkie powyższe cechy sprawiają, że olej rycynowy jest wyjątkowo korzystny dla skóry trądzikowej i przesuszonej. Wiele konwencjonalnych środków myjących pozbawia naszą skórę naturalnych olejków i pozostawia ją podatną na bakterie i wysuszenie. Gdy myjesz olejem rycynowym, zachowuje on naturalną barierę wilgoci skóry i usuwa zanieczyszczenia.będziemy mówić w dalszej części artykułu.\u003cbr\u003e\u003cbr\u003e\u003cstrong\u003eWeź ciepłą szmatkę i nałóż ją na twarz, otwierając pory\u003c\/strong\u003e\u003cbr\u003e     * przygotuj porcję oleju rycynowego ze SZKLANEJ butelki, potrzyj ją dłońmi i zmyj na całej twarzy\u003cbr\u003e     * pozwól, aby nawilżające i odżywcze dobro wchłonęło się w skórę przez minutę lub dwie\u003cbr\u003e     * astępnie spłucz tę samą ciepłą szmatką, aby usunąć nadmiar\u003cbr\u003e\u003cbr\u003eMoże być również stosowany \u003cstrong\u003eprzy brodawkach podeszwowych\u003c\/strong\u003e i \u003cstrong\u003einfekcjach grzybiczych,\u003c\/strong\u003e tworząc pastę.\u003cbr\u003ePo prostu połącz olej rycynowy, sodę oczyszczoną i 1-3 krople olejku z drzewa herbacianego. Pastę można nakładać codziennie na dotkniętą skórę lub paznokcie i przechowywać w szklanym słoiku przez wiele miesięcy.\u003cbr\u003e\u003cbr\u003eInnym powszechnym zastosowaniem tego legendarnego olejku są \u003cstrong\u003eblaknące blizny, rozstępy i plamy starcze\u003c\/strong\u003e - wystarczy nałożyć go prosto (czystymi rękami) i uważać, aby nie zabrudzić nim żadnych cennych tkanin, ponieważ BĘDZIE plamić!\u003cbr\u003e\u003cbr\u003eOlej rycynowy był używany od wieków jako lek na wypadanie włosów (łysienie) i łysienie typu męskiego, i jest powszechnie stosowany w Birmie w celu zwiększenia ich grubości. [15] Jest tak wiele opinii na temat używania tego oleju na porost włosów, ale mam jeszcze nie znalazłem ani jednego badania na ten temat! Dlaczego więc tak wiele osób używa go z tego powodu?\u003cbr\u003eCóż, patrząc na badania, które istnieją, mogę postawić hipotezę dotyczącą sposobu ich działania.\u003cbr\u003e\u003cbr\u003eW niektórych przypadkach wypadanie włosów jest spowodowane stanem zapalnym mieszków włosowych. Olej rycynowy nałożony na skórę głowy może zmniejszyć stan zapalny [16] mieszków włosowych, a także zwiększyć przepływ krwi do tego obszaru poprzez tlenek azotu. [17] Dodatkowo dostarcza składników odżywczych wspomagających wzrost, takich jak witamina E i omegi. [18]\u003cbr\u003e\u003cbr\u003eTe właściwości czynią go również wspaniałym środkiem do leczenia łupieżu wywoływanego przez grzyby znane jako Malassezia, ponieważ tlenek azotu jest silnym środkiem przeciwdrożdżowym i przeciwgrzybiczym. [19]\u003cbr\u003e\u003cbr\u003eWłaściwości przeciwwirusowe i przeciwbakteryjne: trójglicerydy znajdujące się w rączniku pomagają zwalczać infekcje skóry.\u003cbr\u003e\u003cbr\u003eDziała przeciwzapalnie: Castor jest doskonałym antidotum na podrażnioną, zapalną skórę. Jego właściwości przeciwzapalne pomagają uspokoić i ukoić wrażliwą skórę.\u003cbr\u003e\u003cbr\u003eAntybakteryjne: rycynowy pełni rolę ochronną na skórze, powstrzymując atakujące bakterie chorobotwórcze.\u003cbr\u003e\u003cbr\u003eAnti-Acne: Miejscowe stosowanie oleju rycynowego może pomóc zredukować bakterie P Acnes na skórze.\u003cbr\u003e\u003cbr\u003eJedną z głównych zalet oleju rycynowego jest to, że opóźnia rozwój szkodliwych drobnoustrojów. Wynika to z kwasu rycynolowego; silny kwas tłuszczowy, który pomaga chronić skórę przed atakującymi wirusami i bakteriami.\u003cbr\u003e\u003cbr\u003eOczyszczanie: olej rycynowy pomaga usunąć nadmiar brudu z naskórka.\u003cbr\u003e\u003cbr\u003eDyspergator: Innym interesującym faktem dotyczącym oleju rycynowego jest to, że po uwodornieniu stanowi podstawę powszechnego środka dyspergującego w wodzie, dzięki czemu doskonale nadaje się jako nośnik olejków eterycznych w olejku do kąpieli.\u003cbr\u003e\u003cbr\u003eNawilżanie: olej rycynowy działa jak naturalny środek utrzymujący wilgoć, wyciągając wilgoć z powietrza i zatrzymując ją blisko tkanek skóry.\u003cbr\u003e\u003cbr\u003ePoprawia teksturę: Castor jest bogaty w kwas oleinowy i linolowy. Oba to wspaniałe kwasy tłuszczowe, które doskonale zmiękczają i wygładzają suchą, spieczoną skórę.\u003cbr\u003e\u003cbr\u003eNawilżanie: trójglicerydy obecne w oleju rycynowym pomagają przywrócić naturalną równowagę nawilżenia skóry, dzięki czemu jest idealnym składnikiem w przypadku schorzeń suchej skóry.\u003cbr\u003e\u003cbr\u003eNie zatyka porów: ma niski poziom komedogenności, więc nie zatyka ani nie drażni wrażliwej skóry.\u003cbr\u003e\u003cbr\u003eBogaty w kwas rycynolowy: olej rycynowy zawiera od 80 do 90% kwasu rycynolowego, niezwykłego kwasu tłuszczowego, który nadaje olejowi rycynowemu wyjątkowe właściwości.\u003cbr\u003e\u003cbr\u003e\u003cbr\u003e* nasz olej rycynowy pochodzi z Indii i jest nierafinowany!\u003c\/p\u003e","brand":"Turmalinova","offers":[{"title":"Default Title","offer_id":52940485198167,"sku":null,"price":78.0,"currency_code":"PLN","in_stock":true}],"thumbnail_url":"\/\/cdn.shopify.com\/s\/files\/1\/0987\/8477\/2439\/files\/300molejr.jpg?v=1773400188"},{"product_id":"olej-rycynowy-zimnotloczony-nierafinowany-z-indii-100-naturalny-100-ml","title":"Olej rycynowy zimnotłoczony nierafinowany z Indii 100% naturalny - 100 ml","description":"\u003cp\u003ePopularny olej rycynowy w wersji nieoczyszczonej dysponuje całą paletą bardzo praktycznych właściwości. Roślina która go dostarcza to racznik pospolity\u003cbr\u003e\u003cbr\u003eJest częstym składnikiem kosmetyków, serum, produktów do włosów i skóry. Jego sława przetrwała od wieków próbę czasu, wzbudzając zainteresowanie zarówno lekarzy, naukowców, jak i kosmetyczek. W ostatnich latach jego rozróżnienie zostało zbadane naukowo z zadziwiającymi wynikami. Nic dziwnego, że ten olejek króluje wśród olejków do pielęgnacji skóry, włosów, paznokci, a nawet jamy ustnej. Czy chcesz wiedzieć, co to jest? Cóż ... to olej rycynowy. A teraz zanurzmy się!\u003cbr\u003e\u003cbr\u003eBadanie przeprowadzone na egipskich mumiach ptolemejskich datowane na 100 lat pne wykryło ślady oleju rycynowego w wielu próbkach, co sugeruje jego zastosowanie jako środka mumifikującego \/ konserwującego. [1] Mówi się, że egipska królowa Kleopatra używała go do wybielania białek oczu.\u003cbr\u003e\u003cbr\u003eHipokrates i Galen, dwaj wybitni Grecy w okresie nadejścia nowoczesnej medycyny, badali olej rycynowy pod kątem jego korzystnego wpływu na oczy, skórę i zdrowie jamy ustnej. [2] Jest stosowany w wielu różnych kulturach na całym świecie ze względów kosmetycznych i terapeutycznych [3], o Olej rycynowy to wszechstronny, bezpieczny, naturalny i skuteczny olej do pielęgnacji skóry, który nie ma negatywnych skutków ubocznych. Zawiera szereg składników odżywczych odżywiających skórę, takich jak omega 6 i 9, witamina E, aminokwasy i flawonoidy. [5] Działa przeciwbakteryjnie, przeciwutleniająco, przeciwgrzybicznie i przeciwzapalnie.\u003cbr\u003e\u003cbr\u003eWszystkie powyższe cechy sprawiają, że olej rycynowy jest wyjątkowo korzystny dla skóry trądzikowej i przesuszonej. Wiele konwencjonalnych środków myjących pozbawia naszą skórę naturalnych olejków i pozostawia ją podatną na bakterie i wysuszenie. Gdy myjesz olejem rycynowym, zachowuje on naturalną barierę wilgoci skóry i usuwa zanieczyszczenia.będziemy mówić w dalszej części artykułu.\u003cbr\u003e\u003cbr\u003e\u003cstrong\u003eWeź ciepłą szmatkę i nałóż ją na twarz, otwierając pory\u003c\/strong\u003e\u003cbr\u003e     * przygotuj porcję oleju rycynowego ze SZKLANEJ butelki, potrzyj ją dłońmi i zmyj na całej twarzy\u003cbr\u003e     * pozwól, aby nawilżające i odżywcze dobro wchłonęło się w skórę przez minutę lub dwie\u003cbr\u003e     * astępnie spłucz tę samą ciepłą szmatką, aby usunąć nadmiar\u003cbr\u003e\u003cbr\u003eMoże być również stosowany przy brodawkach podeszwowych i infekcjach grzybiczych, tworząc pastę. Po prostu połącz olej rycynowy, sodę oczyszczoną i 1-3 krople olejku z drzewa herbacianego. Pastę można nakładać codziennie na dotkniętą skórę lub paznokcie i przechowywać w szklanym słoiku przez wiele miesięcy.\u003cbr\u003e\u003cbr\u003eInnym powszechnym zastosowaniem tego legendarnego olejku są blaknące blizny, rozstępy i plamy starcze - wystarczy nałożyć go prosto (czystymi rękami) i uważać, aby nie zabrudzić nim żadnych cennych tkanin, ponieważ BĘDZIE plamić!\u003cbr\u003e\u003cbr\u003eOlej rycynowy był używany od wieków jako lek na wypadanie włosów (łysienie) i łysienie typu męskiego, i jest powszechnie stosowany w Birmie w celu zwiększenia ich grubości. [15] Jest tak wiele opinii na temat używania tego oleju na porost włosów, ale mam jeszcze nie znalazłem ani jednego badania na ten temat! Dlaczego więc tak wiele osób używa go z tego powodu? Cóż, patrząc na badania, które istnieją, mogę postawić hipotezę dotyczącą sposobu ich działania.\u003cbr\u003e\u003cbr\u003eW niektórych przypadkach wypadanie włosów jest spowodowane stanem zapalnym mieszków włosowych. Olej rycynowy nałożony na skórę głowy może zmniejszyć stan zapalny [16] mieszków włosowych, a także zwiększyć przepływ krwi do tego obszaru poprzez tlenek azotu. [17] Dodatkowo dostarcza składników odżywczych wspomagających wzrost, takich jak witamina E i omegi. [18]\u003cbr\u003e\u003cbr\u003eTe właściwości czynią go również wspaniałym środkiem do leczenia łupieżu wywoływanego przez grzyby znane jako Malassezia, ponieważ tlenek azotu jest silnym środkiem przeciwdrożdżowym i przeciwgrzybiczym. [19]\u003cbr\u003e\u003cbr\u003e\u003cstrong\u003eWłaściwości przeciwwirusowe i przeciwbakteryjne\u003c\/strong\u003e: trójglicerydy znajdujące się w rączniku pomagają zwalczać infekcje skóry.\u003cbr\u003e\u003cbr\u003e\u003cstrong\u003eDziała przeciwzapalnie\u003c\/strong\u003e: Castor jest doskonałym antidotum na podrażnioną, zapalną skórę. Jego właściwości przeciwzapalne pomagają uspokoić i ukoić wrażliwą skórę.\u003cbr\u003e\u003cbr\u003e\u003cstrong\u003eAntybakteryjne\u003c\/strong\u003e: rycynowy pełni rolę ochronną na skórze, powstrzymując atakujące bakterie chorobotwórcze.\u003cbr\u003e\u003cbr\u003e\u003cstrong\u003eAnti-Acne\u003c\/strong\u003e: Miejscowe stosowanie oleju rycynowego może pomóc zredukować bakterie P Acnes na skórze.\u003cbr\u003e\u003cbr\u003eJedną z głównych zalet oleju rycynowego jest to, że opóźnia rozwój szkodliwych drobnoustrojów. Wynika to z kwasu rycynolowego; silny kwas tłuszczowy, który pomaga chronić skórę przed atakującymi wirusami i bakteriami.\u003cbr\u003e\u003cbr\u003e\u003cstrong\u003eOczyszczanie:\u003c\/strong\u003e olej rycynowy pomaga usunąć nadmiar brudu z naskórka.\u003cbr\u003e\u003cbr\u003e\u003cstrong\u003eDyspergator\u003c\/strong\u003e: Innym interesującym faktem dotyczącym oleju rycynowego jest to, że po uwodornieniu stanowi podstawę powszechnego środka dyspergującego w wodzie, dzięki czemu doskonale nadaje się jako nośnik olejków eterycznych w olejku do kąpieli.\u003cbr\u003e\u003cbr\u003e\u003cstrong\u003eNawilżanie\u003c\/strong\u003e: olej rycynowy działa jak naturalny środek utrzymujący wilgoć, wyciągając wilgoć z powietrza i zatrzymując ją blisko tkanek skóry.\u003cbr\u003e\u003cbr\u003e\u003cstrong\u003ePoprawia teksturę:\u003c\/strong\u003e Castor jest bogaty w kwas oleinowy i linolowy. Oba to wspaniałe kwasy tłuszczowe, które doskonale zmiękczają i wygładzają suchą, spieczoną skórę.\u003cbr\u003e\u003cbr\u003e\u003cstrong\u003eNawilżanie\u003c\/strong\u003e: trójglicerydy obecne w oleju rycynowym pomagają przywrócić naturalną równowagę nawilżenia skóry, dzięki czemu jest idealnym składnikiem w przypadku schorzeń suchej skóry.\u003cbr\u003e\u003cbr\u003e\u003cstrong\u003eNie zatyka porów\u003c\/strong\u003e: ma niski poziom komedogenności, więc nie zatyka ani nie drażni wrażliwej skóry.\u003cbr\u003e\u003cbr\u003eBogaty w kwas rycynolowy: olej rycynowy zawiera od 80 do 90% kwasu rycynolowego, niezwykłego kwasu tłuszczowego, który nadaje olejowi rycynowemu wyjątkowe właściwości.\u003cbr\u003e\u003cbr\u003e\u003cbr\u003e\u003cbr\u003e\u003cstrong\u003e* nasz olej rycynowy pochodzi z Indii i jest nierafinowany\u003c\/strong\u003e\u003c\/p\u003e","brand":"Turmalinova","offers":[{"title":"Default Title","offer_id":52940501647703,"sku":null,"price":35.0,"currency_code":"PLN","in_stock":true}],"thumbnail_url":"\/\/cdn.shopify.com\/s\/files\/1\/0987\/8477\/2439\/files\/100olejr.webp?v=1773400184"},{"product_id":"zywokost-w-migdalach-krem-do-dloni","title":"Żywokost w Migdałach Krem do dłoni","description":"\u003cp\u003e\u003cstrong\u003eKrem do dłoni, dla delikatnych i strudzonych!\u003c\/strong\u003e\u003cbr\u003eWykonujesz pracę w trudnych warunkach, przebywasz w klimatyzowanym pomieszczeniu, uwielbiasz pracę w glinie, górskie wędrówki w mroźnych okolicznościach przyrody, wspinaczkę, a może po prostu lubisz mieć zadbane ręce? Chcesz poczuć jak skóra Twoich dłoni się regeneruje i odżywia, a one stają się wdzięczne i chętne do współpracy? Nie daj się ograniczać, sięgnij po \u003cstrong\u003eŻywokost w Migdałach\u003c\/strong\u003e i poczuj moc natury.\u003c\/p\u003e\n\u003cp\u003e \u003c\/p\u003e\n\u003cp\u003e \u003c\/p\u003e\n\u003ch3\u003eŻywokost w Migdałach – krem do dłoni\u003c\/h3\u003e\n\u003cp class=\"p1\"\u003eChroni i pielęgnuje skórę dłoni. Szybko się wchłania, jest bardzo wydajny i pozostawia dłonie dobrze nawilżone i odżywione. Wspiera gojenie się ran, wspomaga naturalną regenerację skóry i opóźnia procesy jej starzenia.\u003c\/p\u003e\n\u003cp\u003e\u003cstrong\u003eOdpowiedni dla Ciebie jeśli:\u003c\/strong\u003e\u003c\/p\u003e\n\u003col\u003e\n\u003cli\u003epotrzebujesz ochronić skórę dłoni przed czynnikami zewnętrznymi\u003c\/li\u003e\n\u003cli\u003emarzysz by Twoja wrażliwe, suche, podrażnione ręce zaznały ukojenia\u003c\/li\u003e\n\u003cli\u003echcesz by wyglądały młodo i zdrowo\u003c\/li\u003e\n\u003cli\u003eby ich dojrzała i odwodniona skóra odzyskała blask i sprężystość\u003c\/li\u003e\n\u003cli\u003eby była widocznie nawilżona, odżywiona i zregenerowana\u003c\/li\u003e\n\u003cli\u003ecenisz sobie naturalne, delikatne zapachy o terapeutycznym działaniu\u003c\/li\u003e\n\u003cli\u003ezależy Tobie na kosmetyku naturalnym, przyjaznym środowisku i skórze\u003c\/li\u003e\n\u003cli\u003ejesteś weganinem lub losy zwierząt nie są Tobie obojętne\u003c\/li\u003e\n\u003c\/ol\u003e\n\u003cp\u003e \u003c\/p\u003e\n\u003cp\u003e\u003cb style=\"letter-spacing: 0px;\"\u003e\u003cstrong\u003e\u003cb\u003ePojemność opakowania:\u003c\/b\u003e\u003c\/strong\u003e\u003c\/b\u003e 100 gram\u003cb style=\"letter-spacing: 0px;\"\u003e\u003cstrong\u003e\u003cb\u003e\u003cbr\u003ePrzechowywanie:\u003c\/b\u003e\u003c\/strong\u003e\u003c\/b\u003e w temperaturze 5-25 stopni Celsjusza, z dala od promieni słonecznych.\u003cb style=\"letter-spacing: 0px;\"\u003e\u003cstrong\u003e\u003cb\u003e\u003cbr\u003eData przydatności:\u003c\/b\u003e\u003c\/strong\u003e\u003c\/b\u003e Termin przydatności do użycia: 12 miesięcy od daty produkcji.\u003c\/p\u003e\n\u003cp\u003e\u003cb\u003e\u003cstrong\u003eJak używać: \u003c\/strong\u003e\u003c\/b\u003eDelikatnie wmasuj w skórę dłoni. Stosuj zawsze wtedy kiedy wymaga tego skóra rąk. Zalecane jest aplikowanie niewielkiej ilości kremu po każdym myciu rąk. Wieczorem użyj większej ilości kosmetyku w ten sposób zabieg nawilżający będzie trwał całą noc.\u003c\/p\u003e\n\u003cp\u003e\u003cem\u003e\u003cstrong\u003eUwaga: \u003c\/strong\u003eskóra musi być nieskazitelnie czysta aby aktywne, nawilżające i odżywcze substancje kremu mogły przedostać się w głąb skóry.\u003c\/em\u003e\u003c\/p\u003e","brand":"Turmalinova","offers":[{"title":"Default Title","offer_id":53051108426071,"sku":null,"price":100.0,"currency_code":"PLN","in_stock":true}],"thumbnail_url":"\/\/cdn.shopify.com\/s\/files\/1\/0987\/8477\/2439\/files\/1-Zywokost-kopia-scaled-e1720083418172-_1.webp?v=1777907408"},{"product_id":"zywokost-w-migdalach-darzana-krem-do-dloni","title":"Żywokost w Migdałach DARZANA krem do dłoni","description":"\u003ch3\u003e\n\u003cb\u003eKrem do dłoni – \u003c\/b\u003e\u003cb\u003eOpowieść o dotyku i sile natury\u003c\/b\u003e\n\u003c\/h3\u003e\n\u003cp\u003eTwoje dłonie noszą ślad wiatru, ciepło słońca i historię każdej chwili. Są splątane z życiem, pełne pasji i pracy. \u003cb\u003eŻywokost w Migdałach DARZANA\u003c\/b\u003e to nie tylko krem – to hołd dla ich siły.\u003c\/p\u003e\n\u003cp\u003ePozwól, by moc żywokostu uleczyła i zregenerowała ich spragnioną skórę, a delikatny olej ze słodkich migdałów otulił ją kojącym balsamem. Zanurz się w rytuale, gdzie zmysły budzi harmonijny taniec zapachów: \u003cb\u003elawenda\u003c\/b\u003e szepcze o spokoju, \u003cb\u003edrzewo sandałowe\u003c\/b\u003e przypomina o korzeniach, a nuty \u003cb\u003ebergamotki\u003c\/b\u003e i \u003cb\u003egeranium\u003c\/b\u003e rozświetlają każdy gest.\u003c\/p\u003e\n\u003cp\u003eTen krem to eliksir, który sprawi, że Twoje dłonie odzyskają młodzieńczą siłę i miękkość, gotowe na kolejne wyzwania. Zmień codzienny gest w magiczny moment, poczuj się jak bogini, która tworzy świat siłą swojego dotyku.\u003c\/p\u003e\n\u003cp\u003e \u003c\/p\u003e\n\u003cp\u003e \u003c\/p\u003e\n\u003ch3 data-path-to-node=\"5\"\u003eZapach Darzany: Harmonia i Ukojenie\u003c\/h3\u003e\n\u003cp data-path-to-node=\"6\"\u003eKompozycja zapachowa przeniesie Cię w świat spokoju. Darzana to słowiańska opiekunka domowego ogniska.\u003c\/p\u003e\n\u003cul data-path-to-node=\"7\"\u003e\n\u003cli\u003e\n\u003cp data-path-to-node=\"7,0,0\"\u003e\u003cb data-path-to-node=\"7,0,0\" data-index-in-node=\"0\"\u003eLawenda:\u003c\/b\u003e Przynosi relaks i uspokaja umysł.\u003c\/p\u003e\n\u003c\/li\u003e\n\u003cli\u003e\n\u003cp data-path-to-node=\"7,1,0\"\u003e\u003cb data-path-to-node=\"7,1,0\" data-index-in-node=\"0\"\u003eDrzewo sandałowe:\u003c\/b\u003e Daje poczucie siły i stabilności.\u003c\/p\u003e\n\u003c\/li\u003e\n\u003cli\u003e\n\u003cp data-path-to-node=\"7,2,0\"\u003e\u003cb data-path-to-node=\"7,2,0\" data-index-in-node=\"0\"\u003eBergamotka:\u003c\/b\u003e Poprawia nastrój cytrusową świeżością.\u003c\/p\u003e\n\u003c\/li\u003e\n\u003cli\u003e\n\u003cp data-path-to-node=\"7,3,0\"\u003e\u003cb data-path-to-node=\"7,3,0\" data-index-in-node=\"0\"\u003eGeranium Bourbon:\u003c\/b\u003e Otula skórę zmysłową, kwiatową nutą.\u003c\/p\u003e\n\u003c\/li\u003e\n\u003c\/ul\u003e\n\u003chr data-path-to-node=\"8\"\u003e\n\u003ch3 data-path-to-node=\"9\"\u003eDlaczego warto wybrać krem DARZANA?\u003c\/h3\u003e\n\u003cp data-path-to-node=\"10\"\u003eTen krem to Twój codzienny sojusznik. Chroni, odżywia i wspiera procesy naprawcze skóry.\u003c\/p\u003e\n\u003cp data-path-to-node=\"11\"\u003e\u003cb data-path-to-node=\"11\" data-index-in-node=\"0\"\u003eJest idealny dla Ciebie, jeśli:\u003c\/b\u003e\u003c\/p\u003e\n\u003cul data-path-to-node=\"12\"\u003e\n\u003cli\u003e\n\u003cp data-path-to-node=\"12,0,0\"\u003eMasz spierzchnięte i podrażnione dłonie.\u003c\/p\u003e\n\u003c\/li\u003e\n\u003cli\u003e\n\u003cp data-path-to-node=\"12,1,0\"\u003eSzukasz ochrony przed mrozem i suchym powietrzem.\u003c\/p\u003e\n\u003c\/li\u003e\n\u003cli\u003e\n\u003cp data-path-to-node=\"12,2,0\"\u003eChcesz przywrócić skórze elastyczność i młody wygląd.\u003c\/p\u003e\n\u003c\/li\u003e\n\u003cli\u003e\n\u003cp data-path-to-node=\"12,3,0\"\u003eCenisz naturalne kosmetyki o etycznym składzie.\u003c\/p\u003e\n\u003c\/li\u003e\n\u003c\/ul\u003e\n\u003chr data-path-to-node=\"13\"\u003e\n\u003ch3 data-path-to-node=\"14\"\u003eMoc składników aktywnych\u003c\/h3\u003e\n\u003cul data-path-to-node=\"15\"\u003e\n\u003cli\u003e\n\u003cp data-path-to-node=\"15,0,0\"\u003e\u003cb data-path-to-node=\"15,0,0\" data-index-in-node=\"0\"\u003eŻywokost lekarski:\u003c\/b\u003e Przyspiesza regenerację komórek i wygładza naskórek.\u003c\/p\u003e\n\u003c\/li\u003e\n\u003cli\u003e\n\u003cp data-path-to-node=\"15,1,0\"\u003e\u003cb data-path-to-node=\"15,1,0\" data-index-in-node=\"0\"\u003eOlej ze słodkich migdałów:\u003c\/b\u003e Silnie ujędrnia skórę oraz wzmacnia paznokcie.\u003c\/p\u003e\n\u003c\/li\u003e\n\u003cli\u003e\n\u003cp data-path-to-node=\"15,2,0\"\u003e\u003cb data-path-to-node=\"15,2,0\" data-index-in-node=\"0\"\u003eMasło kakaowe:\u003c\/b\u003e Tworzy barierę ochronną i łagodzi stany zapalne.\u003c\/p\u003e\n\u003c\/li\u003e\n\u003cli\u003e\n\u003cp data-path-to-node=\"15,3,0\"\u003e\u003cb data-path-to-node=\"15,3,0\" data-index-in-node=\"0\"\u003eMocznik i D-panthenol:\u003c\/b\u003e Intensywnie nawilżają i koją zaczerwienienia.\u003c\/p\u003e\n\u003c\/li\u003e\n\u003cli\u003e\n\u003cp data-path-to-node=\"15,4,0\"\u003e\u003cb data-path-to-node=\"15,4,0\" data-index-in-node=\"0\"\u003eWosk borówkowy:\u003c\/b\u003e Zmiękcza skórę i zapobiega utracie wody.\u003c\/p\u003e\n\u003c\/li\u003e\n\u003cli\u003e\n\u003cp data-path-to-node=\"15,5,0\"\u003e\u003cb data-path-to-node=\"15,5,0\" data-index-in-node=\"0\"\u003eWitamina E:\u003c\/b\u003e Silny przeciwutleniacz, który spowalnia starzenie.\u003c\/p\u003e\n\u003c\/li\u003e\n\u003c\/ul\u003e\n\u003chr data-path-to-node=\"16\"\u003e\n\u003ch3 data-path-to-node=\"17\"\u003eJak stosować krem?\u003c\/h3\u003e\n\u003col start=\"1\" data-path-to-node=\"18\"\u003e\n\u003cli\u003e\n\u003cp data-path-to-node=\"18,0,0\"\u003e\u003cb data-path-to-node=\"18,0,0\" data-index-in-node=\"0\"\u003eW dzień:\u003c\/b\u003e Wmasuj niewielką ilość po każdym myciu rąk. Nakładaj krem na czystą skórę. Dzięki temu substancje aktywne wnikną głębiej.\u003c\/p\u003e\n\u003c\/li\u003e\n\u003cli\u003e\n\u003cp data-path-to-node=\"18,1,0\"\u003e\u003cb data-path-to-node=\"18,1,0\" data-index-in-node=\"0\"\u003eW nocy:\u003c\/b\u003e Użyj większej ilości kosmetyku przed snem. Twoje dłonie odrodzą się w trakcie nocnego wypoczynku.\u003c\/p\u003e\n\u003c\/li\u003e\n\u003c\/ol\u003e\n\u003cp data-path-to-node=\"19\"\u003e\u003cb data-path-to-node=\"19\" data-index-in-node=\"0\"\u003ePrzechowywanie:\u003c\/b\u003e Trzymaj słoiczek w temperaturze 5-25°C. Unikaj bezpośredniego słońca.\u003c\/p\u003e","brand":"Turmalinova","offers":[{"title":"Default Title","offer_id":53051218428247,"sku":null,"price":75.0,"currency_code":"PLN","in_stock":true}],"thumbnail_url":"\/\/cdn.shopify.com\/s\/files\/1\/0987\/8477\/2439\/files\/Zywokost-w-Migdalach-DARZANA-_1.jpg?v=1777907403"}],"url":"https:\/\/turmalinova.pl\/collections\/cialo.oembed","provider":"Turmalinova","version":"1.0","type":"link"}